Nimeni on Tanja Luiro-Juntunen ja asustelen Paltamossa poikani Villen, aviomieheni sekä koiralauman kanssa. Ollessani pieni meillä oli ainoastaan saksanpaimenkoiria, joista koirainnostukseni lähti. Suurten koirien kasvatuksesta olen saanut kokemusta kahden tanskandoggipentueen verran vuosilta 2003 ja 2004. Mitteliharrastuksen myötä doggiharrastukseni pikkuhiljaa hiipui.


Kasvatan mustia ja ruskeita mittelspitzejä. Kasvatusperiaatteenani on pitää rodun alkuperämaan mukaan värit erillään sekä muunvärisistä että valkoisista. Näin värit säilyvät puhtaina ja kauniina. Värien sekoittaminen on kuitenkin toisinaan tarpeen uusien linjojen saamiseksi. Tämänkin päätöksen tekee jokainen kasvattaja tietysti itse.


Pennut kasvavat meillä kotioloissa, eikä kenneltiloissa. Näin ne saavat parhaat lähtökohdat elämään seuratessaan muun perheen toimintaa, ja sosiaalistuminen onnistuu parhaiten. Mitteli ei ole mikään tarhakoira, vaan se nauttii elämästä perheen keskellä.


Luovutan pentuni ainoastaan koteihin missä sitoudutaan noudattamaan hoito- ja ruokintaohjeitani, sekä tiettyjä periaatteitani. Näin uskon jokaisen osapuolen olevan tyytyväinen.