Pennun ostajille infoa


Pentupakettiin sisältyy laadukasta ruokaa, leluja, puruluita, panta + hihna, kattava pentue- ja ruokintaohje.**************************************************************************************************

Koskaan en tee yhdistelmää mistä en olisi valmis ottamaan itse pentua. Kaikkien pentueiden vanhemmat ovat terveystutkittuja silmiltään ja polviltaan terveiksi. Jokaiselle pentueelle on peruste, jos terveystulokset jostain syystä poikkeavat priimasta. Pennut luovutetaan useaan kertaan madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, kotioloissa kasvaneina ainoastaan koteihin jotka sitoutuvat noudattamaan ruokinta ja hoito-ohjeitani.
Mittelspitzin hinta on yleensä 900e - 1200e, hinta on alhaisempi jos pennulla on värivirhe tai jokin muu kauppasopimuksessa oleva hintaa alentava asia. Käytän ainoastaan kennelliiton hyväksymiä lomakkeita sopimusasioissa.********************************************************************************


Toivon pentukyselyt alustavasti sähköpostilla. Sähköpostista on hyvä käydä ilmi millaiseen perheeseen pentua ollaan ottamassa ja mihin käyttötarkoitukseen. Näyttelyistä kiinnostuneille etsimme yhdessä pentueesta sopivan pennun. Lupaavimmat pennut kuitenkin sijoitan yhteistyökykyiseen perheeseen. Sijoituskoira on mahdollisuus saada pentueen lupaavin pentu. Hinta on yleensä puolet oikeasta hinnasta, joka palautetaan sijoitussopimuksen täytyttyä.


Etsin useimmiten yhteistyökykyisiä sijoituskoteja pennuille ja joskus jopa aikuisille koirille. Sijoituskoirillani ei ole näyttelypakkoa, vaan voin itse tarvittaessa käyttää näyttelyissä jos perhe ei ole kiinnostunut ko.toiminnasta. Tärkeä sijoitusperheelle kuuluva asia on luonnollisesti myös koiran näyttelykoulutus. Mittelit ovat ns.vapaasti esitettävä rotu, joten sen muutaman minuutin päivittäinen seisottamisharjoitus antaa varmasti hyvät lähtökohdat näyttelyihin. Lisäksi koiran on osattava kulkea hihnassa kauniisti ravaten.
Sijoituskoira ei suinkaan ole "ilmainen" koira, vaan siinäkin on kulunsa mm. sijoitusehtoihin kuuluu koiran vakuuttaminen ja asianmukainen hoitaminen, koska kyseessä on mahdollisesti tuleva jalostus/näyttelykoira. Perheen ja kasvattajan välillä yhteistyö on erittäin tärkeä asia, joten toivonkin sijoituskodin sijaitsevan 200 km säteellä.Mikä on sijoituskoira? Sijoituskoira on kasvattajan valitsema yksilö, jota kasvattaja saa käyttää jalostukseen. Sijoitussopimuksen ajaksi kasvattajalla on koiran omistus- ja jalostusoikeus. Sijoitussopimus tulisi aina tehdä kirjallisesti Kennelliiton lomakkeella. Sopimusaika on yleensä kolme-neljä vuotta ja se sisältää yksi (tai kaksi) pentuetta kasvattajalle. Sijoitettava koira on yleensä narttu, mutta nykyään uroksenkin sijoittamisesta on lomake.